Forum serwisu kulinarnego 4smaki
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Prywatne Wiadomości
Zaloguj
Forum Forum serwisu kulinarnego 4smaki Strona Główna
Kącik PRO
Obecny czas to Pon 7:46, 14 Kwi 2025
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
NIE
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
Forum Dyskusyjne - Discussion Forum
----------------
Przedstaw się - Introduce oneself
Regulamin - Terms & Conditions
Blog 4smaki
Zarabiaj surfując
Forum Kulinarne - Culinary Forum
----------------
Wasze przepisy - Users recipes
Alkohole i napoje - Drinks
Przyprawy świata - Spices
Słodka chwila - Sweets
Diety - Diet
Przetwory - Preserves
Carving - Thai carving
Książki kulinarne - Cookery books
Nieznane składniki - Mysterious condiments
Poleć to miejsce - Good places for eat
Rozmowy o jedzeniu - Talk about food
Kącik PRO
Gastronomia Molekularna - Molecular Gastronomy
----------------
Postacie GM - Molecular Gastronomy Persons
Składniki i techniki - Techniques and condiments
Narzędzia do GM - Tools for Molecular gastronomy
Po za kuchnią ... - Different topics
----------------
Zareklamuj swoje forum, bloga lub www
Nasze pupilki - Our (users) animals
Kaszuby
Hyde Park
Ebook Cooperation
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
tjakusz
Wysłany: Nie 11:33, 12 Paź 2008
Temat postu: Moja praca
Oto nowy wątek w kąciku PRO.
Zabawa polega na tym, żeby napisać, kim się jest zawodowo, jak wygląda teraz Twoja praca - jeżeli nie jest związana z kuchnią - to jak wygląda kulinarna sytuacja (np. gotuję codziennie, spędzam w kuchni tylko 3 godziny tygodniowo etc.), jakie są Wasze kulinarne plany na przyszłość - czego chcielibyście się nauczyć i jakie jest Wasze danie popisowe.
Myślę, że to fajny pomysł. Zapraszam i oczywiście zacznę od siebie.
Otóż zawodowo jestem technologiem żywienia i gospodarstwa domowego ze specjalnością kuchnie różnych narodów.
Obecnie przebywam w Anglii gdzie pracuję w kantynie w największym angielskim porcie statkowym. Pełnię funkcję o zabawnej nazwie Chef Supervisor. Pracuję w systemie 4 dni po 12 godzin a następnie 4 dni wolnego.
W czasie dni pracy, nie gotuję w domu, z kolei w czasie 4 dni wolnych spędzam w niej co najmniej 5-6 godzin, przygotowując ulubione dania oraz testując nowe.
Obecnie próbuję zgłębiać tajemnicę starych, klasycznych, francuskich sosów nadając im nieco nowszy charakter i ciągle ćwiczę się w kuchni chińskiej.
Do moich popisowych dań należą: kurczak w 5-smakach, pieczona pierś z kurczaka w sosie pomidorowym z chorizo i papryką, łosoś w sosie chrzanowo-koperskowym ze szparagami oraz kurczak faszerowany szpinakiem i gorgondzolą w sosie salsa-barbecue.
Z deserów popisowe będzie ciasto Isaura oraz Tort wiśniowy i tort pożeczkowo-kokosowy.
Czego chciałbym się nauczyć?? Hmmmm, na pewno pracować więcej na nieznanych rybach i owocach morza np. żabnicą, świeżym tuńczykiem oraz langustynkami.
To tyle. Czekam na inne ciekawe skróty życiorysowe.
Pozdrawiam
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001, 2005 phpBB Group - Glass˛ Created by
DoubleJ(Jan Jaap)
Regulamin